Woningstichting Woensdrecht: Stevig verankerd in de gemeente Woensdrecht

NIEUWS
01-08-2018

Visitatieperiode 2014-2017

De woningstichting staat bij haar belanghouders bekend als een betrouwbare partner die midden in de samenleving staat, met een dienstverlening op een goed niveau. De corporatie wordt hierop herkend en erkend. Woningstichting Woensdrecht maakt zelfstandig wonen toegankelijk voor bewoners met een lager inkomen, in het bijzonder voor ouderen en mensen die zorg vragen.

 

Over de belanghouders:
Zowel huurders, gemeente, zorg- en welzijnsorganisaties zijn vrijwel zonder uitzondering zeer tevreden over de prestaties van en de relatie met Woningstichting Woensdrecht. De corporatie is een partner waar je op kunt rekenen, die meer doet dan alleen antwoord geven op een vraag. De belanghouders vinden dat de woningstichting meedenkt, maar tegelijkertijd ook een organisatie is van procedures, regels en (te) strakke interpretatie van de wet. Hier minder strikt aan vasthouden is wat de belanghouders betreft dan ook het devies.

Uit de bestuurlijke reactie
Woningstichting Woensdrecht herkent zich in het geschetste beeld. Wij zijn vooral trots op de score en waardering van de belanghebbenden omdat wij hier in het bijzonder op inzetten. Tegelijkertijd is er ruimte voor verbetering en biedt het onderzoek van de visitatiecommissie aanknopingspunten om hiermee aan de slag te gaan.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningstichting-woensdrecht-woensdrecht 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen