Woningstichting Sint Antonius van Padua: Gewaardeerde partner in Noordwijkerhout

NIEUWS
20-07-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Zonder uitzondering is er bij alle partners zeer grote waardering voor Sint Antonius van Padua. Men looft de betrokkenheid, de oplossingsgerichtheid, de bereidheid tot samenwerken en de betrouwbaarheid. Men typeert Sint Antonius van Padua als een geziene organisatie en een uitstekend partner. Nu de gemeentelijke fusie (Noordwijkerhout en Noordwijk) binnenkort een feit is, wordt de fusie van de beide lokale corporaties als een logisch vervolg gezien door alle betrokkenen. Tegelijkertijd heeft Sint Antonius van Padua een bijzondere relatie met haar huurders. Een fusie zou ook de mogelijkheden om er te zijn voor de huurders op zijn minst gelijk moeten houden, of zelfs verbeteren.

Over de belanghebbenden
Sint Antonius van Padua wordt door haar belanghebbenden getypeerd als betrokken, partner en no-nonsens. Als opmerking geven de belanghebbenden mee dat de communicatie steeds beter wordt en er nog steeds aan gewerkt wordt. De verschillende partijen bemerken een verzakelijking in de samenwerking. Op de vraag of zij dit een verbetering of verslechtering vinden van de oude situatie, wordt neutraal gereageerd: het is anders, niet beter of slechter.

Uit de bestuurlijke reactie
Wij herkennen zowel de bewonderpunten als de verwonderpunten. De kansen voor verdere ontwikkeling van onze organisatie geven wij een plek in ons handelen door momenteel een onderzoek naar strategische samenwerking uit te voeren. Daarnaast hebben wij in het kader van de gemeentelijke fusie samen met de Noordwijkse Woningstichting een beleidsnotitie Wonen actief onder de aandacht van de lokale politiek gebracht.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningstichting-st-antonius-van-padua-noordwijkerhout

Lees hier het nieuwsbericht van woningstichting sint Antonius van Padua: https://www.ws-padua.nl/Nieuws?nieuwsitem=101 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen