Woningstichting Putten: betrokken, consequent en daadkrachtig

NIEUWS
18-07-2018

Visitatierapport 2014-2017

Woningstichting Putten is in de gemeente Putten een belangrijke, betrokken en toegankelijke woningcorporatie. De corporatie heeft als enige corporatie haar bezit in Putten en dat schept verantwoordelijkheid: men wil er echt zijn voor de Puttenaren. Bij de uitvoering van de prestaties wordt een pragmatische insteek gehanteerd die goed aansluit bij de cultuur en omgangsvormen in Putten. Men levert goede prestaties zonder zich daarbij op de borst te kloppen. Het is volgens de cultuur binnen de woningstichting vanzelfsprekend dat men zich met hard werken inzet voor de volkshuisvesting in Putten. 

 

Over de huurders:
Opvallend zijn de hoge punten voor ‘Relatie en communicatie’ en ‘Invloed op beleid’. Door de korte lijnen met de huurders en de huurdersvertegenwoordiging kan snel geschakeld worden. Door ook slecht ter been zijnde huurders op te halen voor vergaderingen, wordt ook daadwerkelijk getoond dat men het belangrijk vindt dat iedereen die dat wil kan meepraten.

 

Uit de bestuurlijke reactie
De vraagstukken en uitdagingen waar we voor staan zijn stevig. De krapte op de woningmarkt in Putten is groot. Ook de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid zijn groot. Dit vraagt om stevige inzet, inzet van een krachtig samenwerkingsnetwerk in Putten, waarin iedere partij het maatschappelijke belang boven het eigen organisatiebelang stelt. Er moet veel in deze huidige tijd van wet- en regelgeving, maar dat wat nodig is om onze opgaven waar te kunnen maken vergt bovenal veel moed.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningstichting-putten-putten-2

Lees hier het nieuwsbericht van Woningstichting Putten: https://www.wsputten.nl/wsp-beoordeeld-op-maatschappelijke-prestaties/page.html 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen