St. Joseph: mensgericht, maatwerk en ‘terug naar de bedoeling’

NIEUWS
22-04-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Niet de regels staan centraal, maar de bedoeling achter de regels. Belanghebbenden zien dit terug doordat de corporatie meer naar buiten treedt. Waar dat nodig is, wordt vaker naar een maatwerkoplossing gezocht. St. Joseph wil graag als een ‘outreachende’ corporatie bekend staan en dit wordt door belanghebbenden herkend. Daarbij loopt St. Joseph tevens loopt voorop bij de verduurzaming van haar woningbezit en heeft veel oog voor de kwaliteit van wijken en buurten.

De corporatie heeft een goede relatie met belanghebbenden zodat binnen het lokale netwerk van belanghebbenden het werken volgens de bedoeling ook binnen het netwerk nog steviger vorm gegeven kan worden.

Uit de bestuurlijke reactie:
“We zijn trots vanwege de mooie beoordeling. Het rapport geeft ons ook verbeterpunten voor de verdere ontwikkeling van onze organisatie en het betrekken van belanghouders bij ons beleid. Onze ambities zijn nog steeds groot. We willen ons blijven ontwikkelen voor, in de allereerste plaats onze huurders, maar ook met onze samenwerkingspartners en onze organisatie.”

Lees hier het visitatierapport en de bestuurlijke reactie en het nieuwsbericht van St. Joseph.

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen