De Leeuw van Putten: zegt wat zij doet en doet wat zij zegt

NIEUWS
30-07-2018

Visitatieperiode 2014-2017

De commissie is van oordeel dat De Leeuw van Putten een echte sociale woningbouwcorporatie is met een goed oog voor een degelijke verhouding tussen financiën en bezit, binnen- en buitenwereld. Met haar sterke focus op de financiële gezondheid, de positieve kasstroom en het afbouwen van de leningenportefeuille, waardoor zij sterke financiële ratio’s realiseert zou je haar gematigd conservatief kunnen noemen. Dit roept wel de gedachte op om misschien eens af en toe buiten de lijntjes te kleuren. De uitdaging voor De Leeuw van Putten ligt vooral in de toekomst waar het bezit nagenoeg gelijktijdig veroudert en er ingrijpende keuzes zullen moeten worden gemaakt. Het siert De Leeuw van Putten dat zij zich reeds nu op die ongewisse toekomst voorbereidt. 

 

 

Van de belanghouders
Alle belanghebbenden zijn tevreden over de communicatie met De Leeuw van Putten. Altijd een snelle en adequate reactie. Ook geven ze aan dat de corporatie actief is met informatie opvragen en verzenden.

  

 

 

Uit de bestuurlijke reactie
“We zijn blij dat de commissie goede waardering heeft voor die taken die wij als onze belangrijkste kerntaken zien. De commissie geeft aan de gekozen strategie om de grote opgave op termijn van vervangen en/of renoveren met kracht door te zetten, maar daarbij wel continu te letten op ontwikkelingen en mogelijke scenario’s. Dat gaan wij met een assetmanagement model, waar we al een start mee gemaakt hebben, zeker in de gaten houden.” 

 

Lees hier het volledige visitatierapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/de-leeuw-van-putten-spijkenisse-2 

Lees hier het nieuwsbericht van De Leeuw van Putten: https://www.deleeuwvanputten.nl/over-ons/nieuws/mooi-visitatierapport 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen