WUTA: lokaal bekend en gewaardeerd

NIEUWS
25-04-2018

Visitatieperiode 2013-2016

Wuta laat zich karakteriseren als een (kleine) beheerorganisatie, die goed ingevoerd is in de lokale woningmarkt en die in staat is gebleken pas op de plaats te maken. Zij kiest voor een goed betaalbare woningvoorraad en slaagt daar volgens de belanghebbenden – met name de huurders – heel goed in.

In de visitatieperiode heeft Wuta afscheid genomen van haar voornemen tot het ontwikkelen van haar nieuwbouwproject. Daarmee heeft de corporatie laten blijken dat projectontwikkeling een vak apart is waarvoor de nodige expertise ‘in huis’ aanwezig moet zijn.

De formele verantwoording van het beleid en het betrekken van de bewoners bij het beleid schiet te kort. De externe legitimatie moet een inhaalslag krijgen. Huurders zijn niet betrokken geweest bij de prestatieafspraken met de gemeente Stichtse vecht.

Lees hier het visitatierapport en de bestuurlijke reactie.

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen