Woonstede: ontwikkelt zich en is een lerende organisatie

NIEUWS
21-01-2019

Visitatieperiode 2014-2017

De huurder staat voor Woonstede bovenaan. Bij alle afwegingen wordt bekeken wat de consequentie is voor de huurder. Dit doet Woonstede met een goed onderbouwd beleid. De processen zijn goed ingericht en hier wordt actief op gestuurd. Woonstede is een organisatie die zichzelf constant wil verbeteren, alleen is dit lerende proces wel vooral intern gericht.

 

 class=

Van de belanghebbenden
Tijdens de visitatiegesprekken kwam duidelijk naar voren dat alle belanghebbenden goed contact hebben met Woonstede. Dit geldt voor het contact met de bestuurder en met de verschillende medewerkers.

Dat betekent niet dat Woonstede door het goede contact klaar is. Operationeel gebeurt er tussen de verschillende partijen in het werkveld veel, maar de stap naar gezamenlijke beleidsvorming moet nog gemaakt worden. Gezamenlijk een opdracht opstellen is nog onvoldoende gelukt. Woonstede heeft nog niet het beeld kunnen creëren ‘dat je het met elkaar samen doet’.

 

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn ons ervan bewust dat belanghouders ondanks onze inspanningen niet altijd van ons krijgen wat ze wensen. Door de beperkte financiële middelen moeten we keuzes maken. We slagen er onvoldoende in onze belangenhouders hier voortdurend, onderbouwd in mee te nemen. Deze constatering lijkt ons een goed uitgangspunt voor een verbetering in de toekomst om samen te ontdekken wat we in de samenwerking anders kunnen doen, om gehoor te geven aan wat onze belanghouders missen.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/stichting-woonstede-ede-1

Lees hier het nieuwsbericht van Woonstede over de visitatie: https://www.woonstede.nl/default.aspx?pid=8&itemid=4015894

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen