Woonpalet: goed wonen: nu en in de toekomst

NIEUWS
18-01-2019

Visitatieperiode 2014-2017

De visitatiecommissie is onder de indruk van de professionaliteit van Woonpalet – mede met het oog op de grootte van de organisatie - en heeft geconstateerd dat de corporatie de zaken goed op orde heeft.

Woonpalet is een enthousiaste, betrouwbare en transparante samenwerkingspartner. Ze staat open voor vernieuwingen en betrekt de belanghebbenden als samenwerkingspartner nauw bij plannen en beleid en maakt gebruik van hun expertise.

 class=

Van de belanghebbenden
De huurders vinden dat de relatie en communicatie met Woonpalet uitstekend werkt. Woonpalet is makkelijk benaderbaar en staat open voor discussie. Daarnaast zijn ze te spreken over de kwaliteit van woningen en woningbeheer. De betaalbaarheid van de woningen blijft een aandachtspunt. Woonpalet bezit veel relatief jonge woningen met een maximale huurprijs. Huurwoningen moeten betaalbaar blijven voor alle inkomens die onder sociale huur vallen. Uit de visitatiegesprekken is wel gebleken dat de verhouding tussen Woonpalet en de gemeente Zeewolde tijdens de gevisiteerde periode schuurde. Inmiddels is de verhouding overigens weer in goed vaarwater beland, zo meldt de bestuurder.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Wij voelen ons als Woonpalet op een prettige manier gezien door de visitatiecommissie, die aangaf eigenlijk verbaasd te zijn hoe Woonpalet met haar kleine omvang in staat bleek om toch op vrijwel alle punten (zeer) goed te presteren en ook uitstekend in control en compliant te zijn. Het moedigt ons aan om door te gaan op de ingeslagen weg. Daarmee biedt dit visitatierapport ons ook input voor ons Ondernemingsplan 2019-2022. Dat zal vooral een doorgaande lijn laten zien op de verschillende prestatievelden. Zodat we, samen met onze huurders en partners, een heldere en steeds actuele focus houden op nieuwbouw, betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/stichting-woonpalet-zeewolde-2

Lees hier het nieuwsbericht van Woonpalet over de visitatie: https://www.woonpalet.net/woonpalet/visitatie/

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen