Woonopmaat: hier ben ik thuis

NIEUWS
23-07-2018

Visitatieperiode 2014-2017

 

Woonopmaat past in de omgeving en bij haar huurders. De commissie ziet een no nonsens mentaliteit waarbij de corporatie vooral gefocust is op haar huurders. Tijdens de visitatieperiode was de opgave en de focus van Woonopmaat gericht op betaalbaarheid van wonen in de Noordelijke IJmond. Dit heeft geleid tot een sterk gematigd huurbeleid. Ook was een belangrijke pijler het op peil houden van het aanbod van woningen. De wachttijd voor nieuwe huurders moest vooral acceptabel zijn. Woonopmaat is hier in de visitatieperiode ruimschoots in geslaagd.

 

Over de huurders:
Woonopmaat wordt door haar huurders positief gewaardeerd. Hier zet de corporatie ook flink op in. Zo kan de huurder ’s avonds met Woonopmaat bellen en kunnen huurders hun ‘wenswoning’ samenstellen. Nieuwe huurders kiezen zelf hoe hun nieuwbouwwoning eruit komt te zien. Wat huurders ook waarderen is het serviceonderhoud wat Woonopmaat oppakt. Huurders worden na een reparatieverzoek binnen 24 uur geholpen.

 

Uit de bestuurlijke reactie:
We herkennen de aanbevelingen van de visitatiecommissie en de belanghebbenden. Deze aanbevelingen bespreken we graag en voeren we uit, mits dit past binnen onze financiële kaders. Een belangrijke aanbeveling om het opkomende vraagstuk van de huisvesting van kwetsbaren en ouderen vooral in gezamenlijkheid op te pakken, omarmen we. We gaan samen met onze partners plannen maken en concrete acties formuleren. Dat geldt ook voor het vraagstuk van leefbaarheid en het aanpakken van wijken. Samen werken we aan creatieve oplossingen. Meedoen en meebeslissen van huurders stimuleren we. Met nieuwe vormen geven we huurdersbetrokkenheid samen met het Huurdersplatform een impuls.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/stichting-woonopmaat-heemskerk-1 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen