WoONcongres - workshop 'de ontwrichtende huurder - de invloed van huurders volgens visitaties'

NIEUWS
13-04-2016

Donderdag 7 april 2016 vond het WoONcongres 2016 ‘Wonen in beweging’  plaats. Op het WoONcongres werden de belangrijkste resultaten van het jongste WoonOnderzoek Nederland (WoON), het grootste woningmarktonderzoek dat ons land kent, bekend gemaakt. Het WoON 2015 biedt het meest actuele inzicht in veranderingen in het gedrag en de wensen van de diverse groepen op de woningmarkt.

Tijdens het congres werden, naast de uitkomsten van het WoON, de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen uitgebreid besproken. In het plenaire ochtendprogramma kwamen onder anderen minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst en de kersverse directeur-generaal Bestuur en Wonen Gert-Jan Buitendijk aan het woord.

Workshop 'de ontwrichtende huurder - de invloed van huurders volgens visitaties'
De nieuwe Woningwet zet de huurder in een steviger positie bij de woningcorporaties. Huurders krijgen met name meer zeggenschap in de lokale driehoek, de prestatieafspraken. In de visitatie van woningcorporaties zijn huurders al jaren partij. Huurders geven daarin een oordeel over de prestaties van de corporatie, de relatie/communicatie en hun invloed op het beleid. 
Maar is de huurder nou ‘ontwrichtend’ voor corporaties? En hoe ziet die invloed er dan precies uit? Is het nu wel genoeg geborgd? Worden de goede mogelijkheden wel gebruikt? Missen we misschien mogelijkheden als we niet van moderne technieken gebruikmaken? Wat kan de huurder er mee, en aan de andere kant, hoe kijken de andere partijen in de lokale driehoek aan tegen een grotere invloed van huurders? Sjoerd Zeelenberg en Steven de Waal verzorgden een workshop over dit thema. 

De presentaties van beiden kunt u hier downloaden.


Vraag het Claudia

Vraag versturen