Woningstichting Voerendaal: betrokken, consequent en daadkrachtig

NIEUWS
20-07-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Woningstichting Voerendaal is in de gemeente Voerendaal een relatief kleine, maar betrokken en toegankelijke woningcorporatie. De corporatie heeft een volkshuisvestelijk hart met een inhoudelijke drive en lokale wortels. Woningstichting Voerendaal stelt de huurder centraal en zet zich gepassioneerd in voor een goed beschikbare en betaalbare woningvoorraad. 

Over de huurders
Woningstichting Voerendaal heeft een goede tot zeer goede relatie met de huurdersvertegenwoordiging. Door de korte lijnen is het mogelijk om optimaal aan te sluiten bij de behoeften van de huurders. Daarin toont de woningstichting zich een open, pragmatische en realistische gesprekspartner en heeft zeregelmatig creatieve oplossingen voor volkshuisvestelijke problemen. In dat kader mag het samen met de gemeente ontwikkelde spel ‘Passend toewijzen’ niet onvermeld blijven. Het spel geeft seniore bewoners tijdig inzicht in hun veranderende woonvraag en het belang hierover tijdig met de woningstichting in contact te treden.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Er is in de afgelopen periode hard gewerkt aan de uitdagingen die op ons pad kwamen. In dat geweld was het een hele tour om de juiste focus te houden: bij onze huurders en toekomstige huurders. Het credo was, is en blijft ook in onze sector: Niet de sterkste zullen overleven maar zij die zich het makkelijkst kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving. Dit betekent goede dingen en kwaliteiten vasthouden en verder benutten, vernieuwen en innoveren, maar ook concreet werken aan met name onze relatieve kwetsbaarheid als gevolg van onze beperkte omvang, maar ook het intensiveren van de samenwerking met het maatschappelijk middenveld, onder meer met onze stakeholders. En we zullen in de komende periode scherpere en duidelijkere keuzes maken wat we vooral wel zelf kunnen en moeten doen en wat zeker niet. Aan de uitkomst van die niet aflatende discussie ontlenen wij ons bestaansrecht en dus ook de toekomst.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningstichting-voerendaal-voerendaal-1 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen