Woningstichting Maasdriel: relatief kleine corporatie met grote rol in Maasdriel

NIEUWS
07-08-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Woningstichting Maasdriel is een relatief kleine, maar betrokken volkshuisvester in de gemeente Maasdriel. Woningstichting Maasdriel is als lokaal verankerde corporatie goed op de hoogte van de belangrijke thema’s in de woonvisie, en heeft zich goed ingezet om deze samen met de maatschappelijk partners op te pakken.

Men is daarbij toegankelijk en heeft een mooie balans tussen zakelijk en sociaal gevonden. Het gevolg is dat Woningstichting Maasdriel echt is geworteld in de lokale samenleving van Maasdriel. 

 

 

Over de belanghebbenden:
Woningstichting Maasdriel heeft volgens de belanghebbenden echt een impuls gegeven aan het centrum van Kerkdriel. Daarbij realiseert Woningstichting Maasdriel nieuwbouw met een hoge kwaliteit. Een kanttekening die belanghebbenden plaatsen is dat Woningstichting Maasdriel hen nog wat meer als samenwerkingspartner kan zien en niet voornamelijk als huurder.

 

Uit de bestuurlijke reactie:
Vooropgesteld moet worden dat WSM de noodzaak en uitkomsten van de visitatie onderschrijft. WSM trekt lering uit de resultaten, aanbevelingen en verbeterpunten voortkomend uit de visitatie.

De onderhavige visitatieperiode betreft de periode 2014 t/m 2017. Dit is de periode waarin WSM grotendeels onder verscherpt toezicht heeft gestaan. Dit is grotendeels terug te zien in de scores die WSM in het visitatierapport behaald, hoewel we toch een gemiddelde stijging van de behaalde scores zien. WSM neemt alle punten die zijn aangedragen ter verbetering van de organisatie en haar prestaties ter harte en gaat hiermede in de komende jaren, als extra taak, aan de slag. 

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningstichting-maasdriel-maasdriel-2 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen