Woningbouwvereniging Maarn: Kleine dorpscorporatie met groot uithoudingsvermogen

NIEUWS
13-07-2018

Visitatieperiode 2012 – 2017

Ondanks de kleine schaal en de relatief beperkte omvang van de opgave heeft Woningbouwvereniging Maarn zich laten kennen als een actieve sociale verhuurder met een uitstekend beheer, met een veeleisende woningverbetering (van monumentaal bezit), die actief zoekt naar (schaarse) kansen voor nieuwbouw, die echter steeds niet gerealiseerd konden worden. De sterke lokale verankering heeft ook een keerzijde: de blik naar buiten wordt beperkt door de vereniging (alleen huurders kunnen in principe lid worden van de vereniging), terwijl de woningbehoefte in Maarn mede bepaald wordt door de vraag van lokale woningzoekenden. Daarnaast realiseert de corporatie zich dat er door alle bestuurlijke perikelen in het verleden (sinds oktober 2017 staat Wbv Maarn onder verscherpt toezicht van de Aw) te weinig aandacht is geweest voor andere mogelijke belanghouders dan huurders en gemeente, die overigens soms ook slecht werd geïnformeerd over de ontwikkelingen. 

 

 

Belanghebbenden:
Woningbouwvereniging Maarn presteert (ruim) voldoende in de ogen van de belanghebbenden. De belanghebbenden hopen dat de lokale betrokkenheid en de korte lijnen ook in de toekomst behouden blijven.

Uit de bestuurlijke reactie:
Kijkend naar de beoordeling van presteren naar opgaven kunnen wij aangeven dat in de roerige tijden die de Woningbouwvereniging heeft doorgemaakt in de visitatieperiode wij er in geslaagd zijn toch ons

werk naar behoren te blijven uitvoeren. Wij zijn blij dat onze belanghebbenden onze inzet herkennen. Ook de kwaliteit van de woningen én het woningbeheer wordt hoog gewaardeerd, dat stemt ons uiteraard tot tevredenheid. Wij beseffen dat door de bestuurscrisissen in de afgelopen jaren wij op het onderdeel Governance geen voldoende halen.

 

Lees hier het nieuwsbericht van Wbv Maarn over de visitatie: https://www.wbvmaarn.nl/over-ons/visitatie/ 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningbouwvereniging-maarn-maarn-1 


Vraag het Claudia

Vraag versturen