Vivare: “Rentmeester met grote denkkracht”

NIEUWS
26-03-2018

Vivare, visitatieperiode 2013 – 2016

Vivare heeft een uitstekende financiële positie en is een degelijke en ook enigszins behoudende corporatie, passend bij een rol als rentmeester. Waardecreatie staat centraal. Vivare kan nog wel stappen maken in het betrekken van de belanghebbenden bij de ontwikkeling van haar beleid.

Visitatiecommissie:
“Er zit een grote conceptuele denkkracht in de organisatie en in de raad van commissarissen. Die is onder andere zichtbaar in de portefeuilleplannen en in de gebieds- en wijkplannen. Wij hebben als commissie nog nooit zulke integrale en complete wijkplannen gezien.”

Uit de bestuurlijke reactie:

Uit de resultaten van de visitatie, de aanbevelingen van de visitatiecommissie en de extra opbrengst die wij uit de dialogen mochten ontvangen halen wij de volgende rode draad:

  • De buitenwereld eerder betrekken bij onze beleidsvorming en plannen en meer samen optrekken;
  • Een grotere zichtbaarheid van Vivare, zowel voor onze stakeholders als onze huurders;
  • We zijn een grote partij, we mogen meer voorloper zijn en initiatieven nemen;
  • Onze organisatie heeft een grote denkkracht, die kunnen we meer laten zien en benutten in brede maatschappelijke discussies

Deze rode draad sluit goed aan bij de ontwikkelingen die Vivare momenteel doormaakt en die wij gaan verankeren in onze nieuwe strategie.

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie.

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen