Vidomes: huis op orde, betaalbaarheid gewaarborgd

NIEUWS
23-07-2018

Visitatieperiode 2014 - 2017

 

Vidomes zegt het verschil te willen maken en een thuis te willen bieden voor mensen die op de corporatie zijn aangewezen. Het is zichtbaar in de wijze waarop Vidomes experimenteert met de directe zeggenschap van huurders bij een renovatietraject. De afgelopen visitatieperiode is nog veel energie uitgegaan naar het huis op orde brengen: zowel financieel als organisatorisch. Ondanks deze vooral intern gerichte focus heeft Vidomes een aantal belangrijke maatschappelijke prestaties geleverd.

Over de klanttevredenheid:
Vlak voor het begin van de visitatieperiode is de organisatie van Vidomes ingrijpend gereorganiseerd. De lokale kantoren in de verschillende gemeenten zijn gesloten en de dienstverlening is in een Klant Contact Centrum gecentraliseerd. De ambities en de inzet van Vidomes waren hoog. Het uiteindelijke effect van de nieuwe procesgestuurde werkwijze heeft niet aan de verwachtingen voldaan: de klanttevredenheid is in de gehele visitatieperiode een punt van zorg gebleven.

 

Uit de bestuurlijke reactie:
Wij zijn blij met de complimenten die we kregen voor onze prestaties op betaalbaarheid en beschikbaarheid, en voor innovatieve projecten als Doe Mee en de flatcoach. De klanttevredenheid is voor ons een groot aandachtspunt. In 2017 hebben we een nieuwe klantvisie gemaakt, waarin wij onze klantwaarden benoemen. Op basis van deze klantvisie zetten wij in op verbetering van onze dienstverleningsprocessen en onze communicatie met de huurder. De positieve resultaten hiervan merken we naar verwachting de komende jaren. 

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/vidomes-delft-1 

Lees hier het nieuwsbericht van Vidomes: https://vidomes.nl/over-ons/actueel/nieuws/mooie-complimenten-van-visitatiecommissie-voor-vidomes/  

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen