Oosterpoort: betrokken maatschappelijke organisatie

NIEUWS
16-07-2018

Visitatieperiode 2014 – 2017

Oosterpoort heeft tijdens de visitatieperiode laten zien betrokken te zijn bij de maatschappelijke vraagstukken van de afgelopen jaren. De organisatie is onder meer begaan met het verduurzamingsvraagstuk, de betaalbaarheid van het wonen en de instroom van vluchtelingen. Oosterpoort signaleert het probleem, heeft visie en doet er ook iets aan. Er is geïnnoveerd door ketensamenwerking en strategische samenwerking in het maatschappelijk middenveld, en de relatie met gemeenten en overige belanghebbenden is goed.

Over de huurders:
HV Woonbelang beoordeelt de huidige relatie, communicatie en invloed op het beleid van Oosterpoort als ruim onvoldoende. Het vraagt de komende periode aandacht van Oosterpoort om de communicatie met de huurders(vertegenwoordiging) structureel te verbeteren.

 

Uit de bestuurlijke reactie:
Oosterpoort ziet de visitatie als een moment waarop een onafhankelijke partij integraal terugkijkt op de afgelopen vier jaar. Wij grijpen dit moment aan om te leren en verbeteringen aan te brengen. Met als uiteindelijk doel dagelijks te blijven zorgen voor een fijn thuis.
Oosterpoort kan haar ambities alleen realiseren samen met partners. Er ligt een goede basis in de prestatieafspraken met de gemeenten en Huurders Vereniging Woonbelang. We realiseren ons dat de relatie met de georganiseerde huurdersvertegenwoordiging anders en beter moet worden.

 

Lees hier het visitatierapport en de bestuurlijke reactie
Lees hier het nieuwsbericht van Oosterpoort

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen