Noordwijkse Woningstichting: grote verandering na de bestuurswisseling

NIEUWS
07-08-2018

Visitatieperiode 2014-2017

De Noordwijkse woningstichting bouwt na de bestuurswissel in 2016 actief en heeft met de gemeente vergaande afspraken voor de nieuwbouw op verschillende locaties in de komende jaren. Zowel gemeente, huurdersorganisatie als diverse andere maatschappelijk partijen geven aan dat ze actief betrokken zijn en worden bij de activiteiten van de Noordwijkse woningstichting. En tenslotte wordt actief de samenwerking gezocht met collega corporatie Padua uit Noordwijkerhout. En dat alles is bovendien fraai vormgegeven in een helder en verantwoord communicatiebeleid. De Noordwijkse woningstichting is weer zichtbaar in de lokale samenleving. Dat is een mooi resultaat in de ogen van de visitatiecommissie.

 

Over de belanghebbenden:
Noordwijkse Woningstichting wordt door belanghebbenden getypeerd als betrokken, daadkrachtig en vooruitstrevend. De maatschappelijke prestaties worden als ruim voldoende getypeerd, het huisvesten van de doelgroep als goed. Op een aantal onderdelen scoort Noordwijkse Woningstichting in de ogen van de huurders zelfs een 9. Dit betreft de communicatie en de beïnvloeding van beleid. Voor haar reputatie scoort Noordwijkse Woningstichting een mooie 8.

 

Uit de bestuurlijke reactie:
We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het wonen in Noordwijk én aan de verdere professionalisering van onze organisatie. We zijn blij met de constatering van de visitatiecommissie dat de NWS weer zichtbaar is in de lokale samenleving en zich als organisatie verder heeft ontwikkeld. Tegelijkertijd voelen we ook de verantwoordelijkheid om de verwachtingen, onder meer op het gebied van nieuwbouw, in de komende jaren waar te maken. 

 

Lees hier het bericht van de Noordwijkse Woningstichting: https://nws-online.nl/nieuws/nws-blij-met-uitkomsten-visitatierapport

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/noordwijkse-woningstichting-noordwijk-2

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen