HeuvelrugWonen: zorgvuldige invulling, maar behoefte aan nieuwbouw is nog onveranderd groot

NIEUWS
06-08-2018

Visitatieperiode 2014-2017

HeuvelrugWonen is een traditionele woningcorporatie in de goede zin van het woord met rentmeesterschap hoog in het vaandel. Er is geen aandacht voor wat de afgelopen jaren “corporatievreemde activiteiten” is gaan heten. Er wordt zorgvuldig omgegaan met het geld dat door huurders is opgebracht. Bouwen voor de doelgroep en betaalbaarheid staan voorop in het functioneren van Heuvelrug Wonen. Er is met de bouw van 155 woningen gedurende de visitatieperiode ruim voldaan aan de afspraken met de gemeente, maar de vraag is nog steeds groot. De commissie vindt het belangrijk dat Heuvelrug Wonen het goede rentmeesterschap niet te rigide hanteert, maar dat zij ook blijft zoeken naar mogelijkheden voor vernieuwing en uitbreiding van haar bezit. 

 

M.b.t. de huurders en gemeente:
HeuvelrugWonen wordt gezien als betrokken, maatschappelijk, betrouwbaar en sociaal. HeuvelrugWonen is open, zoekt contact en maakt verbinding. Mogelijkheden tot beïnvloeding van het beleid lijken aan verbetering te kunnen winnen. Huurders vragen om een pro-actievere benadering en wensen eerder betrokken te raken bij processen van besluitvorming. Er lijken ook verbeteringen mogelijk door samenwerkingsprocessen wat beter uit te werken en meer situationeel te benaderen.

  

Uit de bestuurlijke reactie
Om in deze gemeente meer voor elkaar te krijgen in woningbouw, is een goede relatie van groot belang. Gezocht wordt naar nieuwe openingen en meer creativiteit met de raad, wethouders, burgemeester en de ambtenaren, waaronder de gemeentesecretaris. We blijven de verbinding maken. Communicatie is hierbij een belangrijke sleutel.

Door de ervaring van alle jaren, denken we goed te weten wat de huurder wil. Maar de huurder en de maatschappij veranderen. We moeten niet voor de klant denken. We moeten luisteren naar wat de klant wil, en het niet zelf invullen. Deze slag van denken hebben we ingezet en gaan we verder ontwikkelen. In ons ondernemingsplan leggen we ons deze doelstelling ook op.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/heuvelrug-wonen-utrechtse-heuvelrug-2 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen