Habeko wonen: ‘dorpencorporatie’

NIEUWS
23-07-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Habeko wonen heeft duidelijk meerwaarde voor de volkshuisvestelijk sector in haar werkgebied en heeft een sterke focus op de volkshuisvestelijke prestaties van haar woningbezit in de kernen. Habeko wonen heeft haar nek meerdere malen ten positieve uitgestoken om de leefbaarheid en sociale coherentie in de kernen te waarborgen. De visitatiecommissie is onder de indruk van de professionaliteit van Habeko wonen - mede met het oog op de grootte van de organisatie - en heeft geconstateerd dat de corporatie de zaken goed op orde heeft.

 

Van de belanghouders
Zonder uitzondering geven de belanghebbenden aan dat Habeko wonen hogelijk gewaardeerd wordt en een degelijke partner is om zaken mee te doen. De belanghebbenden vragen voor de komende jaren om grote betrokkenheid bij de dorpen. Opkomen voor de belangen van de dorpskernen en maximaal inzetten op duurzaamheid.

 

Uit de bestuurlijke reactie:
We zijn tevreden over de uitkomsten van de visitatie en we nemen de attentie-punten ter harte. Ook tijdens de verbouwing (de implementatie van de Woningwet, die veel van ons vroeg als kleine organisatie) bleef de winkel open en functioneerde goed. We vinden het belangrijk dat alle belanghouders ons herkennen als dé corporatie voor de vier kennen. We bereiken dit met medewerkers die de visie en ambities op een positieve wijze uitdragen en ook de opgaven oppakken. Binnen het ondernemersplan is daarom de pijler “als team maken we het verschil” gecreëerd.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningbouwvereniging-habeko-wonen-hazerswoude-dorp-1 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen