Haag Wonen: Betrouwbare Haagse volkshuisvester pur sang

NIEUWS
06-10-2018

Visitatieperiode 2014-2017 

Haag Wonen is een corporatie met haar bezit volledig in de stad Den Haag. De corporatie wil een echte Haagse volkshuisvester zijn en profileert zich ook als zodanig. Een betrouwbare handelswijze en de belangen van de huurder met een kleine beurs staan bij Haag Wonen al jaren voorop. Betaalbaarheid is dan ook een voorbeeld van een lokale opgave waar Haag Wonen traditioneel sterk op inzet. Dit geldt ook voor de inspanningen en activiteiten in de buurten en wijken. De keuzen hebben echter ook tot gevolg dat voor de lokale opgaven gericht op nieuwbouw de financiële middelen beperkt zijn.

Over de belanghouders
Met name de Relatie en communicatie met belanghebbenden, de wijze waarop deze ook invloed op het beleid krijgen en de Externe legitimering en openbare verantwoording springen daarbij positief in het oog. De visitatiecommissie vindt het bijzonder knap dat Haag Wonen deze hoge prestatieniveaus al jarenlang op deze onderdelen handhaaft. Daarbij wordt ook telkens de vernieuwing gezocht om de huurders en de andere maatschappelijke partners te blijven enthousiasmeren voor samenwerking.

Uit de bestuurlijke reactie
Hoewel er geen misverstand is of Haag Wonen naar vermogen presteert, worden we ook opgeroepen om meer lef te tonen. Tegelijkertijd is Haag Wonen betrouwbaar en doet het wat het zegt. We laten ons graag uitdagen. Het tonen van lef heeft vooral betrekking op de nieuwbouw opgave en wordt met name van de zijde van de gemeente geuit. Ook met de vertegenwoordigers van de gemeente zullen we de gesprekken op alle niveaus intensiveren. Waar en hoe kunnen we tegemoetkomen aan onze gemeenschappelijke wens om het aantal sociale huurwoningen in Den Haag uit te breiden. Het vraagt moed om daarbij met alle betrokkenen openheid te tonen en de kaarten niet dicht bij de borst te houden. Den Haag is gebaat bij een moedig Haag Wonen en niet bij een roekeloos Haag Wonen.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningstichting-haag-wonen-den-haag-2 

Lees hier de informatie van Haag Wonen: https://haagwonen.nl/visitatie 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen