deltaWonen: Ambitieus, Zakelijk en met een Sociaal Hart

NIEUWS
23-07-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Bewust van haar plaats en rol in het werkgebied Zwolle, Kampen en Oldebroek neemt deltaWonen haar verantwoordelijkheid als grote sociaal huisvester serieus en maakt dat ook waar. De visitatiecommissie ziet deltaWonen als een professionele organisatie die zich door ontwikkelt, waar medewerkers de ruimte krijgen om zelf invulling te geven aan de visie en strategie en die zeer actief is om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de sociale woningvoorraad af te stemmen op de behoefte. 

 

M.b.t. governance:
Het hoge niveau van de Governance tijdens de vorige visitatie is gehandhaafd. Dit is bewonderenswaardig omdat in de visitatieperiode bijna de gehele raad van commissarissen is ververst. De Aw liet eind 2015 n.a.v. een melding bovendien weten dat de raad van commissarissen adequaat heeft opgetreden naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek en de juiste maatregelen heeft genomen.

 

Uit de bestuurlijke reactie
De visitatiecommissie ziet deltaWonen als een professionele organisatie die zich door ontwikkelt. Die zeer actief is om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de sociale woningvoorraad af te stemmen op de behoefte van de klant en markt en waar medewerkers de ruimte krijgen om zelf invulling te geven aan de visie en de strategie. Wij zijn blij met deze typeringen, omdat ze zo treffend verwoorden wie wij zijn: voor klanten, medewerkers en stakeholders.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/stichting-deltawonen-zwolle-2 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen