De Gemeenschap: Van beheerder naar actieve sociale investeerder

NIEUWS
29-09-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Belanghebbenden kenschetsten De Gemeenschap tot 2013 als ‘een goede beheerder’. Ondertussen wordt De Gemeenschap ondertussen geschetst als een actieve sociale investeerder, met een grote ambitie en slagkracht. Alle belanghebbenden waarderen deze omslag en De Gemeenschap als positief. Ook de visitatiecommissie is onder de indruk geraakt van de wijze waarop De Gemeenschap de afgelopen vier jaar zaken aangepakt heeft en als organisatie tot mooie resultaten heeft weten te komen. Die resultaten raken de kerntaak van een woningcorporatie. Maar er zijn zeker ook dilemma’s voor de nabije toekomst.

Belanghouders zijn onverdeeld tevreden
Bij alle belanghebbenden bestaat grote waardering voor de bestuurder en medewerkers van De Gemeenschap. Men omschrijft de organisatie als een organisatie met een warm kloppend sociaal hart. In het sociale domein is er veel waardering voor de aanpak van De Gemeenschap.

Uit de bestuurlijke reactie
De positieve waardering van de visitatiecommissie voor de organisatie en haar kwaliteiten in een periode vol verandering zien wij als een groot compliment voor onze collega’s. Met hetzelfde enthousiasme als voor de visitatie maar met meer nadruk op dat wat aandacht behoeft, werken wij verder aan onze missie: Samen met onze partners zorgen voor een prettig, duurzaam en betaalbaar thuis in Nijmegen.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woningbouwstichting-de-gemeenschap-nijmegen 

Lees hier het Nieuwsbericht van De Gemeenschap: http://www.wbsg.nl/n/101/nieuws/visitatierapport_staat_online 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen