Visitatie-experiment 'vernieuwing maatschappelijk gesprek'

NIEUWS
16-02-2017

SVWN start een visitatie-experiment waarin wordt onderzocht hoe de betrokkenheid en rol van huurders, gemeenten en andere belanghebbenden van corporaties bij visitatie versterkt kunnen worden. In het experiment worden twee hoofdlijnen verkend: vergroting van de maatschappelijke waarde van visitatie door versterking van de inbreng van belanghebbenden enerzijds, en onderzoek naar nieuwe rollen van belanghebbenden anderzijds. Doel hiervan is de toegevoegde waarde van visitatie voor zowel woningcorporaties als belanghebbenden te vergroten. 
Het experiment start dit voorjaar en wordt medio 2018 afgerond, en kan mogelijk leiden tot wijzigingen in het visitatie-instrument. 

Belangstelling en deelname
SVWN nodigt woningcorporaties die tussen medio 2017 en medio 2018 beginnen met een visitatie uit voor een inspiratiebijeenkomst op woensdagmiddag 5 april 2017. Daarbij zijn ook visiterende bureaus aanwezig. 

Woningcorporaties, visiterende bureaus en andere betrokkenen kunnen voor meer informatie contact opnemen met SVWN (030-7101780) of met projectbegeleider Paul Doevendans (06 53925189). Aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst kan via een email aan info@visitaties.nl. Via dat emailadres is ook een startnotitie ‘vernieuwing maatschappelijk gesprek’ verkrijgbaar.


Vraag het Claudia

Vraag versturen